#365

הכפתור „שמור" מעביר את הפרויקט הנוכחי שלכם מהדפדפן לאחסון בשרת של המפעל. זהו השלב האחרון בעבודה על כל מנת עריכות — בלעדיו, השינויים שלכם נשארים רק בדפדפן הזה במכשיר הזה.

היכן נמצא הכפתור

בכותרת הקונסטרוקטור של newgo, מימין לשם הפרויקט — כפתור עם סמל דיסקט, ליד סמל רשימת הגרסאות. הוא נראה תמיד כל עוד אתם בתוך הפרויקט.

מחוון „יש שינויים שלא נשמרו"

כשאתם משנים משהו בפרויקט, סמל «שמור» מתחיל להבהב בכתום. זה אומר:

  • הדפדפן כבר שמר את העריכות שלכם מקומית — בסגירת לשונית בטעות הן לא יאבדו (ראו שמירה אוטומטית בדפדפן).
  • בשרת עוד אין את השינויים — מכשירים אחרים ועובדים אחרים במפעל שפתחו את אותה ההזמנה לא רואים עדיין את השינויים שלכם.

ההבהוב נפסק לאחר שמירה מוצלחת.

מה קורה בלחיצה

  1. הדפדפן שולח את מצב הפרויקט הנוכחי לשרת.
  2. השרת רושם גרסה חדשה של ההזמנה ומאשר הצלחה.
  3. סמל «שמור» מפסיק להבהב.
  4. ברשימת הגרסאות (הסמל ליד «שמור») מופיעה רשומה חדשה עם התאריך והשעה הנוכחיים.

מתי ללחוץ „שמור"

  • לאחר מנת עבודה משמעותית — סיימתם להוסיף חלקים, הקציתם את כל החומרים, סידרתם את הפעולות.
  • לפני סגירת הלשונית או היציאה מהחשבון.
  • לפני עזיבת עמוד הפרויקט למקטע אחר בחשבון.
  • לפני אישור ההזמנה למפעל — זוהי נקודת העריכה הסופית. לאחר אישור הפרויקט הופך „לצפייה בלבד" ולחיצה על „שמור" כבר לא תעבוד. צרו קשר עם מנהל הלקוחות אם צריך לבצע שינויים בהזמנה שכבר אושרה (ראו גם כמה גרסאות נשמרות).

מתי שמירה לא חובה

אם אתם רק מסתכלים על הפרויקט מבלי לשנות דבר, אין צורך ללחוץ „שמור" — מחוון השינויים לא יופיע, אין מה לשמור.

נושאים קשורים